Matras 140x200 cm - supercomfortabel voor singles

Matras 140x200 cm

Het matras van 140x200 cm is een van de meest verkochte matrasafmetingen. Het zorgt voor comfortabele bewegingsvrijheid voor singles in het eenpersoonsbed en is tegelijkertijd geschikt als matras voor paren die graag dicht bij elkaar liggen. Past de flexibele afmeting ook bij jouw slaapbehoeften? Lees bij wie het matras van 140x200 cm goed past, waarop je moet letten bij de aankoopbeslissing en met welke bedaccessoires je je slaapervaring compleet kunt maken.

Bij wie past het matras van 140x200 cm?

Single MatratzeJe slaapt normaal gesproken alleen en bent op zoek naar een geschikt matras? Het matras van 140x200 cm is perfect geschikt voor mensen die alleen slapen, die 's nachts tijdens het slapen veel bewegen of die gewoon veel ruimte nodig hebben. Dankzij het royale ligvlak kun je je armen en benen naar hartenlust uitstrekken, zonder bang te hoeven zijn dat je van je matras af rolt. Als je woonruimte voldoende plaats biedt, kun je met het matras van 140x200 cm als single genieten van een zeer comfortabele nachtrust.

Maar er is nog meer mogelijk met de flexibele matrasafmeting. Wist je bijvoorbeeld dat het matras van 140x200 cm in Frankrijk de standaardafmeting is voor tweepersoonsbedden? In Duitstalige landen hebben paren graag wat meer bewegingsvrijheid, maar stellen die van knuffelen houden, hebben op het matras van 140x200 cm hun favoriete persoon ook 's nachts heel dichtbij.  

Singles die af en toe bezoek hebben, kunnen ook plezier hebben van een matras van 140 cm breed en 200 cm lang. Als er weer eens een logé voor de deur staat, is daarvoor voldoende plek op het royale ligvlak. Wie niet heel knuffelig is ingesteld en over voldoende ruimte in de woning beschikt, kan in plaats daarvan het matras van 140x200 cm in een afzonderlijke logeerkamer plaatsen. Zeker als je gasten meer dan een paar dagen blijven, zullen ze blij zijn met deze comfortabele opstelling. Ze kunnen naar hartenlust van lighouding wisselen, bijna net zo fijn als thuis in hun eigen bed.

Tip: Zeer lange mensen moeten erover nadenken om een extra lang matras aan te schaffen. Als richtlijn geldt dat het matras ongeveer 15 tot 20 cm langer moet zijn dan de lichaamslengte. Voor personen langer dan 1,80 m zijn als alternatief voor de standaardlengte van 200 cm veel modellen verkrijgbaar met een lengte van 210 cm of 220 cm.

Welke kernmaterialen zijn er voor het matras van 140x200 cm?

Swissflex heeft in de afmeting 140x200 cm zowel schuimmatrassen als latexmatrassen. Ons assortiment wordt aangevuld met hybride matrassen, die de voordelen van een schuimmatras combineren met een pocketveringkern. Maar welk kernmateriaal is de beste keuze voor je matras van 140x200 cm? Dat is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Je hybride matras zorgt als echte allrounder voor nauwkeurige ontlasting van het lichaam en zorgt voor extra ondersteuning als je slaapt. Dankzij de pocketveringkern is het matras ook zeer ademend. Voor nog meer zachtheid en een gewichtloos ligcomfort zijn er onze schuimmatrassen met GELTEX®. Ze zorgen dankzij de innovatieve combinatie van schuim en gel voor voelbaar premium comfort.

versa 24 Swissflex Gel mit Taschenfederkern

Hecht je naast hoge puntelasticiteit en aanpassingsvermogen waarde aan een gezond slaapklimaat? Dan is een latexmatras een goede keus. Onze drie modellen met intelligente ventilatie zorgen nacht na nacht voor een uitgebalanceerd slaapklimaat. Dankzij 7 zones kunnen je gevoelige lichaamsdelen aangenaam wegzinken in het matras, terwijl de overige gebieden betrouwbare ondersteuning ervaren.

Wie veel waarde hecht aan duurzaam comfort, zou de Evo Swiss matrassen eens moeten proberen. De kern bestaat voor 100% uit EvoPure-schuimstof dat niet alleen zorgt voor een comfortabel ligcomfort, maar dat dankzij de monomateriaalmix ook toekomstige recycling eenvoudiger maakt.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een matras?

Wat kan je helpen bij de aankoopbeslissing als je op zoek bent naar een nieuw matras van 140x200 cm? Een hoogwaardig matras is een grote aanschaf die veel jaren mee moet gaan. Je moet bij de aankoop van een matras daarom niet onbezonnen te werk gaan. Houd daarom altijd je slaapbehoeften in het achterhoofd. Een goede nachtrust is voor ieder mens verschillend. Als je je oriënteert op je eigen wensen, vind je het matras dat bij jou past.

  • Hardheidsgraad: De hardheidsgraad geeft aan hoe hard of zacht een matras aanvoelt. Hoe hoger de hardheidsgraad, hoe harder het matras. Het lichaamsgewicht kan als richtlijn dienen, aangezien bij een hoger gewicht een stevigere lichaamsondersteuning nodig is. Je moet echter niet alleen kiezen op basis van het gewicht, maar ook uitgebreid proefliggen op het matras om te bepalen of dat echt optimaal geschikt voor jou is.
  • Slaapklimaat: Als je snel transpireert, dan zorgt een pocketveringmatras voor verkoeling. Als je het daarentegen snel koud hebt, zorgt een schuimmatras voor een warm bedklimaat.
  • Voorkeurslichaamshouding: Elke slaaphouding stelt eigen vereisten aan een matras. Geef de voorkeur aan een matras met comfortzones die zich flexibel aan je lichaam aanpassen. 7 zones zijn de standaard geworden, zodat je vrij kunt kiezen uit koudschuim met 7 zones, pocketvering met 7 zones en andere kernsoorten.
  • Matrasonderhoud: Kun je je matras zelf draaien en keren? Een latexmatras van 140x200 cm is bijvoorbeeld zwaarder dan een koudschuimmatras. Let daarnaast op de hoes. Is het materiaal ook geschikt voor personen met een allergie? Is de matrashoes afneembaar? Dat is belangrijk omdat je de hoes dan indien nodig zelf kunt reinigen of naar de stomerij kunt brengen.
  • Hoogte: De hoogte van een matras zegt in het algemeen niets over de kwaliteit ervan, want die hangt met name af van het gebruikte materiaal en de afwerking. Hoe hoger een matras is, des te hoger (meestal) de afzonderlijke lagen van de kern zijn, of worden er meer kernlagen gebruikt. Hier geldt: probeer uit welk matras het beste aanvoelt. Voor zijslapers kan het bovendien lonen een wat hoger model uit te proberen, zodat schouders en heupen niet tot aan de lattenbodem in het matras wegzinken

Zo verhoog je het comfortniveau van je matras van 140x200 cm

Zubehör für eine 140 MatratzeEen goede nachtrust is niet alleen afhankelijk van het juiste matras. Alle onderdelen van een bedsysteem spelen een doorslaggevende rol bij een gezonde nachtrust. Om ervoor te zorgen dat je volledig kunt genieten van je nieuwe matras van 140x200 cm, moet je bij de aankoop al nadenken over bijpassende accessoires.

Met een hoogwaardige lattenbodem zorg je voor een betere stabiliteit van je matras en zorg je er ook voor dat de lucht optimaal kan circuleren. Onze Swissflex lattenbodem biedt je dankzij de innovatieve bridge®-technologie een gewichtloos ligcomfort bij optimale zachtheid. Het juiste topmatras zorgt voor een nog betere aanpassing aan het lichaam, waarmee je de goede ligeigenschappen van het matras en de lattenbodem kunt bekronen. Bij Swissflex hebben we individueel slaapcomfort hoog in het vaandel staan, zodat jij je favoriete ligcomfort volledig kunt afstemmen op je eigen behoeften. Zo kun je op je matras van 140x200 cm precies de slaapluxe beleven waarnaar je altijd hebt verlangd.

Foto credits

Vlada Karpovich / pexels.com
Anna Nekrashevich / pexels.com
pixelshot / canva.com
Taisiia Stupak / unsplash.com

Tags: Taschenfederkernmatratze, Latexmatratze, Kaltschaummatratze