Ruimtebesparende bedden

Ruimtebesparende bedden SF CLICK

Als het om de inrichting van onze slaapkamer gaat, willen we ons volledig laten leiden door onze eigen ideeën die onze persoonlijkheid weerspiegelen. Onze slaapkamer is tenslotte het belangrijkste toevluchtsoord om te ontspannen en onze batterijen op te laden. Maar wat als onze creatieve ideeën beperkt worden door de grootte van de kamer? De oplossing is om u te richten op plaatsbesparende bedden die uw slaapkamer visueel niet overweldigen en u toch in staat stellen om heerlijk te ontspannen. Of u nu op zoek bent naar bedden met een minimalistisch, compact ontwerp of smalle bedden met een extravagante uitstraling, hier presenteren wij de mooiste bedden waarmee u zelfs met weinig beschikbare ruimte een kleine oase van rust kunt creëren.

Ideeën voor het inrichten van kleine slaapkamers

De tip om een kleine slaapkamer in te richten is om de beschikbare ruimte optimaal te benutten:
 
●    Kies voor een compact ontwerp van het bed met een smal hoofdeinde.
●    Lichte kleuren vergroten de ruimte optisch.
●    Benut de wandruimte met behulp van planken en wandlampen.
●    Spiegels creëren diepte.

Houd bij de keuze van een bed van begin af aan rekening met de beschikbare ruimte. Ruimtebesparende bedden zijn verkrijgbaar in breedtes vanaf 80 cm, maar zelfs bedden tot 140 cm breed kunnen met de juiste inrichtingstips een welverdiende plaats vinden in kleine slaapkamers.

Kies voor een passend, smal hoofdeinde

Om compacte bedden op hun best te laten uitkomen, kiest u voor een smal hoofdeinde dat niet over het bedframe uitsteekt en extra ruimte inneemt. 

Ga voor lichte kleuren

Bij de keuze van kleuren kiest u voor lichte tinten, omdat deze de kamer ruimer doen lijken dan donkere kleuren. Tegelijkertijd zorgen zachte kleuren in lichte tinten voor meer rust en daarom zijn ze perfect voor kleine slaapkamers.
 
Wat de rest van de slaapkamerinrichting betreft, kunt u een kleine kamer optisch vergroten met behulp van de juiste kleur en verlichting, zodat u zelfs bijzonder kleine slaapkamers kunt omtoveren tot een harmonieuze ontspanningsruimte. 

Creëer diepte door de juiste wanddecoratie in uw slaapkamer

Vergeet niet om ook de muur optimaal te benutten. Legplanken zijn handig omdat ze extra ruimte bieden voor boeken, foto's of andere persoonlijke voorwerpen. U kunt eventueel ook bedlampjes aan de muur bevestigen als er niet genoeg ruimte is voor nachtkastjes. Extra advies: een grote wandspiegel in uw slaapkamer voegt visuele diepte toe en rondt uw slaapkamerontwerp af.
 

Bedden voor een kleine slaapkamer

Boxspring bedden worden vaak geassocieerd met de grootste slaapkamers. Maar ook als uw woning minder ruim is, kunt u uw slaapkamer upgraden met ruimtebesparende bedden in boxspring-design. In plaats van een speels design en een hoofdbord dat ver over het ligvlak uitsteekt, kunt u beter voor een eenvoudige en compacte look gaan. Zo creëert u meer diepte in de kamer. Met het juiste bedontwerp kunt u optisch bovendien een paar vierkante meter toevoegen aan uw kleine slaapkamer.

Swissflex Box

Personaliseer je boxspring 80x200 van Swissflex: Swissflex Box

Onze Swissflex Box bijvoorbeeld heeft een moderne vorm met een rechtlijnig design. Hij is verkrijgbaar in breedtes vanaf 80 cm en zorgt zelfs in de kleinste slaapkamers voor een harmonisch totaalbeeld.

U kunt ook kiezen uit verschillende mooi vormgegeven hoofdborden en, afhankelijk van uw smaak, voor een onopvallend, laag hoofdbord. Op die manier kunt u de muur boven het bed gebruiken ter decoratie of voor foto's. Want uw persoonlijke inbreng blijft belangrijk, zelfs in een kleine kamer. Voor nog meer lichtheid kunt u de Swissflex Box voorzien van poten die zwevend werken, zodat u zich zelfs in een kleine slaapkamer precies in de wolken waant.

Swissbed Silhouette: royaal eenpersoonsbed met stoffen bedframe

Schwebende Optik

Vindt u een zachte uitstraling met de mogelijkheid tot individuele vormgeving belangrijk als het om ruimtebesparende bedden gaat? Dan moet u kiezen voor een met stof bekleed bedframe dat rust brengt in uw slaapkamer. Onze Swissbed Silhouette is bijvoorbeeld aangenaam onopvallend en het hoofdbord met afgeronde hoeken ondersteunt de zachte indruk extra. Kies voor een vlak hoofdbord dat slechts even breed is als het bedframe om de ruimte in uw kleine slaapkamer optimaal te benutten. Om uw kamer nog groter te laten lijken, kiest u stoffen in lichte tinten, zoals zand of beige. Donkere kleuren kunnen een kamer met beperkte afmetingen al snel benauwd doen lijken. De Swissbed Silhouette in een breedte van 120 cm is perfect geschikt als een royaal eenpersoonsbed. Zo kunt u van comfortabele nachten genieten zonder uw kleine slaapkamer te overweldigen met een volumineus bed.

Bekijk onze Swissbed Silhouette

Swissbed Expression: het luxe eenpersoonsbed met minimalistisch design

Plaatsbesparende bedden hoeven niet saai te zijn. Zelfs als u met weinig ruimte moet werken, kunt u met het juiste model uw eigen persoonlijkheid tonen. Als u het type bent dat van een expressief design houdt, kijk dan eens naar onze Swissbed Expression. De unieke uitstraling van het bedframe zorgt voor een bijzondere aanwezigheid in uw slaapkamer, zodat uw bed ondanks zijn compacte vormgeving de blikvanger van de kamer wordt. Met decoratieve naden kunt u verdere visuele accenten zetten en uw bed nog individueler maken. Bovendien kunt u uit 30 verschillende kleuren uw favoriete kiezen.

Bekijk onze Swissbed Expression

SF CLICK: compact en eenvoudig te monteren bed op maat 

Bent u op zoek naar een compact bedsysteem dat eenvoudig te monteren is en waarbij u elk van de afzonderlijke elementen kunt optimaliseren om aan uw persoonlijke noden en behoeften te voldoen? Ruimtebesparende bedden zoals deze worden werkelijkheid met ons SF CLICK systeem. Vanaf een breedte van 90 cm kunt u met SF CLICK uw persoonlijke interieurdromen waarmaken, zelfs in de kleinste ruimtes. 

SF CLICK

Kies een bedframe in hout-look voor een natuurlijke, rustige sfeer in uw slaapkamer, die u doet denken aan de natuur. Of u kunt kiezen voor een met stof bekleed bedframe voor een bijzonder knus effect. Dankzij het innovatieve kliksysteem zijn beide eenvoudig te monteren, zodat u in een mum van tijd van het hoogste slaapcomfort kunt genieten.

Bekijk het SF CLICK systeem
 

U bent er nu waarschijnlijk van overtuigd dat ruimtebesparende bedden niet ten koste van design en comfort hoeven te gaan. Als u uw kleine slaapkamer net dat beetje extra geeft met uw favoriete Swissflex-model, is er nog steeds genoeg ruimte voor uw kleurrijke leven, en kunt u nog steeds avond na avond genieten van heerlijke ontspanning!

Vind jouw favoriete Swissflex model

Tags: Boxspring bedden
Categorieën Swissflex Wereld