Dit zijn de slaapkamertrends van 2023

slaapkamertrends van 2023
13. Januari 2023

2023 brengt allerlei ideeën om binnen je eigen vier muren een frisse wind te laten waaien. In het nieuwe jaar inspireren deze slaapkamertrends je met een diversiteit die zijn weerga niet kent. Vrouwelijke bloemmotieven, zachte pasteltinten of de Japandi-revival – een trendy slaapkamerambiance creëren is dit jaar echt een feestje. Maar hoe kun je kleuren en meubels combineren voor een harmonieuze uitstraling? Ga met ons mee naar de wereld van de slaapkamertrends 2023 en creëer de wellness-oase van je dromen.

Slaapkamertrends 2023: nieuwe inspiratie voor meer ontspanning

We focussen meer dan ooit op onze woonruimten. Tijdens de pandemie brachten we ten slotte allemaal meer tijd thuis door en leerden we een gezellige omgeving extra waarderen. Slaapkamertrends hebben een speciale betekenis in deze context, omdat we in geen enkele andere kamer zoveel van onszelf prijsgeven. Als misschien wel de meest intieme plaats om ons terug te trekken, heeft onze slaapkamer niet alleen een harmonieuze sfeer nodig die uitnodigt tot ontspannen en genieten. Juist aan de moderne slaapkamer worden tegenwoordig nog hogere eisen gesteld. Het moet niet alleen een gezellige plek zijn om te ontspannen, maar ook aansluiten bij onze lifestyle – bijvoorbeeld door het bed overdag te gebruiken als comfortabele loungebank of door nog meer uiting te geven aan ons streven naar duurzaamheid. Met de slaapkamertrends 2023 kun je op een speelse manier je creativiteit de vrije loop geven en je persoonlijke woondromen verwezenlijken. Zachte kleuren, natuurlijke materialen, groene planten en multifunctionele meubels – maak van je slaapkamer je nieuwe lievelingsplek.

Trendfarbe Ocker

Trendkleuren – dit zijn de tinten waar je niet omheen kunt in 2023

Verfijnd, elegant, vrouwelijk – de slaapkamertrends laten zich in 2023 van hun zachte kant zien. De focus bij de trendkleuren ligt duidelijk op ontspanning en welzijn. Er is één kleur in het bijzonder waar geen enkele trendsetter dit jaar omheen kan. Digital Lavender, een vrouwelijk lila, verfraait onze woonruimten in 2023 en vindt zijn weg niet in de laatste plaats naar onze slaapkamers. De trendnuance slaat daar een heel goed figuur, want kleurpsychologisch gezien zorgt de lavendeltint voor een rustgevende sfeer – of het nu is als kleur op de muur of als trendy dekbedovertrek. Deze tint roept echter niet alleen een harmonieuze sfeer op, maar zorgt tegelijkertijd voor een vrolijke en positieve uitstraling. Zo kruipen we graag in bed en worden we de volgende ochtend ontspannen wakker. 

Een andere slaapkamertrend zijn warme en sterke aardetinten die je laten ontspannen op elk moment van de dag. Oker, terracotta en zandkleur zorgen voor een mediterraan effect en geven een extra dosis vreugde en welzijn in het nieuwe jaar. De warme tinten zijn ideaal voor het creëren van een gezellige sfeer in de slaapkamer. Bovendien zijn zacht beige, zand of crème de ideale basis voor de krachtige kleuren. Ook goud past goed bij aardetinten en plaatst sprankelende, elegante accenten in de kamer.

rostfarbenes Bett

De Japandi-Revival – comfort ontmoet functionaliteit

Eenvoudig, modern en functioneel – met zijn rechtlijnige karakter heeft de Japanse interieurfilosofie Japandi een vaste plaats veroverd in de harten van designliefhebbers. De slaapkamertrends 2023 gaan echter nog een stap verder en zetten duidelijk in op Japandi als functioneel woonconcept. Vooral kleine slaapkamers profiteren van de aandacht voor de essentie die kenmerkend is voor deze minimalistische stijl. Waar leefruimte schaars is, omringen mensen zich bij voorkeur met objecten die elegantie en pragmatisme combineren. In de slaapkamer vertrouwt de Japandi-stijl op gedempte tinten en gebruikt niet zozeer contrastkleuren, maar verschillende texturen om levendigheid en diepte in de kamer te brengen. Japandi-schilderijen boven het hoofdeinde vormen een stijlvolle blikvanger die je gezellige bed in het middelpunt van de belangstelling plaatst. Combineer ze met eenvoudige meubels in neutrale kleuren voor de juiste balans en een harmonieuze uitstraling.

Gedessineerd behang – etnische en florale elementen voor meer levendigheid

Een van de spannendste slaapkamertrends in 2023? Etnische elementen en sensationele patronen in je interieur. Chinees keramiek, decoraties van rijstpapier en bamboe en zijden textiel stralen niet alleen een natuurlijke flair uit, maar staan ook voor bijzondere luxe. Maar niet alleen het Verre Oosten vindt zijn weg naar onze slaapkamers. Met mandwerk, houten maskers en dierenprints zijn dit jaar ook Afrikaanse elementen in de mode als decoratie. Arabische tapijten en kleurrijke poefs maken de globetrotter-look compleet. Om een sfeer van rust en orde in je slaapkamer te creëren, moet je spaarzaam omgaan met de levendige elementen. De kleurrijke patronen komen het best tot hun recht in combinatie met een monochroom design. 

Als je in plaats van etnische elementen liever een speelsere look in je slaapkamer wilt, zul je vast blij zijn met nieuwe florale schilderijen en dessins. Planten en bloemen spreken ons aan vanwege hun natuurlijkheid – niet alleen als levend groen, maar ook op beddengoed, als schilderij of behangmotief.  Alleen al de aanblik van natuurlijke groene elementen in je slaapkamer kalmeert en helpt je geest te ontspannen. Perfect om te genieten van een rustgevende nachtrust en nieuwe energie op te doen!

florale Schlafzimmer-Trends

Rustic chic – het perfecte evenwicht tussen gezellig en cool

Vind je de landhuisstijl achterhaald? In 2023 maken de slaapkamertrends korte metten met dat stoffige shabby chic en drukken ze hun eigen stempel op de landhuisstijl. Wat betekent dit voor je slaapkamer? Het moderne woonconcept combineert de uitnodigende gezelligheid van de landhuisstijl met moderne designmeubelen en coole industriële elementen. Zo kun je heel creatief het beste van verschillende stijlen combineren om je eigen wellness-oase te creëren. Moderne, strakke elementen zoals leren fauteuils en metalen kroonluchters worden gebruikt naast rustieke houten meubels. Alles wat je nu nog nodig hebt zijn een paar zachte tapijten of knusse dekens van schapenwol om de moderne look in je slaapkamer te brengen.

Rustic Chic

Welke slaapkamertrends verfraaien binnenkort jouw slaapkamer? Probeer uit welke elementen je het beste helpen ontspannen en creëer een modern toevluchtsoord waar je kunt genieten van diepe ontspanning – voor een dutje of een hele nacht slapen.

Foto credits

EnryKun / canva.com
Gianluca Pantaleo / baseimage
Photographee.eu / Adobe
Stock

Categorieën Sleep Life Balance